Santander

Bil og MC

Derfor passer et bilabonnement for deg

– SHFT skal være det samme for bil, som Netflix og Spotify er for film og musikk, forteller eksperten, med stor tro på den nye strømmetjenesten.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Hampus Lundgren

SHFT: Se for deg at du er på jakt etter ny bil. Skal du kjøpe, lease, dele eller leie? Eller gå for et bilabonnement?

Bør du tenke elektrisk, eller skal du gå for en tradisjonell bensin- eller dieselbil? Eller hva med en hybrid? Skal du inngå kompromisser i skjæringspunktet mellom behov, følelser, økonomi og fornuft, eller velge den bilen og finansieringsmåten som passer best for deg?

Bilverdenen er i voldsom endring, og ting som usikker annenhåndsverdi og restriksjoner på bruk hviler i bakhodet.

– SHFT skal være det samme for bil, som det Netflix og Spotify er for film og musikk.

Martin Hanche-Olsen

— Produktutvikler, SHFT

SHFT er til for å dekke brukernes behov

Med bakgrunn i disse problemstillingen har SHFT blitt til. Vi liker å omtale det som en slags strømmetjeneste, der du har bil tilgjengelig som om den skulle være din egen, så lenge abonnementet ditt løper.

– SHFT skal være det samme for bil, som det Netflix og Spotify er for film og musikk. Tidlig i utviklingen av produktet tenkte vi på yngre målgrupper, men vi innså fort at dette er en tjeneste som passer for alle, forteller Martin Hanche-Olsen, produktutvikler for SHFT.

Han forteller at grundig innsikt viser at norske forbrukere har savnet en tjeneste som SHFT. Abonnementstjenesten skiller seg fra andre løsninger som finnes på markedet i dag – først og fremst fordi man slipper å binde seg over lengre perioder.

Her finner du mer info om Norges nye bilabonnement!
Les mer om SHFT her

– Vi har mange kunder som har vurdert både lån, leasing, bildeling og leie, men som har kjent på savnet etter en mer fleksibel løsning. Med SHFT disponerer du bil, som den skulle vært din egen, i de periodene behovet er der. Samtidig slipper du å investere kapital, eller binde deg over lengre tid, sier Hanche-Olsen videre.

Med et SHFT-abonnement kan du – dersom du ønsker det – bytte bil nokså ofte, ettersom hvilket behov du måtte ha.

SHFT-eksperten forteller at tjenesten passer for alle som ønsker et fleksibelt og enkelt bilhold. Ikke minst for folk med et varierende behov for bil. Kanskje du bor utenlands deler av året? Kanskje du står i kø og venter på ny bil og trenger noe å kjøre med i noen måneder? Kanskje du ønsker å disponere en større firehjulstrekker om vinteren, men en mindre, byvennlig bil i sommerferien?

Alt inkludert i én pris

SHFT skal være like enkelt og oversiktlig, som fleksibelt og risikofritt.

Du kan styre alt som har med tjenesten å gjøre i SHFT-appen – som å opprette bruker, velge/bytte bil og få veihjelp. Dermed har du full oversikt over ditt SHFT-abonnement til enhver tid, uansett hvor du er.

Prismessig kan SHFT-tjenesten sammenlignes med leasing, ofte kalt langtidsleie. Spesielt dersom man tar med i beregningen at alt er inkludert og at du slipper bindingstid – som på en leasingbil som regel er tre år.

– Både bil, veihjelp, forsikring, dekk og dekkhotell, service/vedlikehold og trafikkforsikringsavgift er inkludert i den månedlige abonnementsprisen. Det er kun løpende utgifter knyttet til parkering, bompenger og drivstoff abonnenten må stå for selv, sier Hanche-Olsen.

Alt som har med abonnementet å gjøre styres i SHFT-appen. Her får du også tak i veihjelp dersom behovet skulle oppstå.

Dersom behovet for bil skulle avta i kortere eller lengre perioder er det bare å stoppe abonnementet, for så å gjenoppta det når bilbehovet igjen melder seg. Fleksibelt, ikke sant?

– Dette kan også være et glimrende for folk som er interessert i bil og som ønsker å prøve litt forskjellige modeller over en periode. Hver abonnementsperiode varer i 30 dager, så det er mulig å gjøre endringer nokså hyppig, avslutter Martin Hanche-Olsen.

Her finner du mer info om Norges nye bilabonnement!
Les mer om SHFT her
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?