Santander

Bil og MC

– Førerkortet gir meg friheten til å kunne kjøre bil

I byområder er det stadig færre unge som tar «lappen». Men for 31 år gamle Karoline Roald er det naturlig å ta førerkort – selv om hun ikke ser for seg å eie egen bil.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Pål André Skogen
Foto:
Simen Øvereng/Fredrik Christensen (video)

Karoline Roald (31) har nå startet på kjøreopplæring hos Wright trafikkskole i Nydalen – med et mål om å bli ferdig i god tid før sommeren.

Hun har klart seg uten førerkort i mange år, men nå føler hun det er på høy tid å kunne kjøre dersom behovet melder seg.

Førerkort gir muligheter

– Jeg bor sentralt, så jeg trenger ikke bil i hverdagen. Men det er praktisk å ha muligheten til å kjøre bil – enten det er på ferie i utlandet eller en hyttetur, sier hun.

I dag er det samboeren hennes som står for kjøringen. Men det å kunne dele på kjøringen vil være praktisk, mener 31-åringen.

Selv om Karoline tar lappen har hun ingen planer om å kjøpe sin egen bil i fremtiden.

– Jeg er veldig for et bilfritt sentrum i byene, og jeg kan ikke se for meg at jeg vil eie min egen bil. Men det kan absolutt være interessant å benytte seg av ulike delingsordninger på sikt, sier hun.

Daniel Molin

Bil og MC

Eie eller dele bil – hva lønner seg egentlig?

Unge i byene venter med førerkort

Karoline er langt i fra alene om å ta lappen flere år etter muligheten byr seg ved fylte 18 år – noe statistikkene fra Statens Vegvesen underbygger.

Regionleder ved Wright kjøreskole, og Karolines kjørelærer, Erik Andersen, er klar på at det er stor forskjell på by og land når det kommer til førerkort.

– Her i Nydalen og i Oslo generelt er de fleste som tar førerkort i slutten av 20-årene. Utenfor byene er det derimot mer vanlig å ta lappen når man er mellom 18 og 20 år, sier han.

Selv om Karoline har et klart mål om å ta lappen, er det ikke én bestemt tur eller ting hun skal gjøre når hun får det midlertidige førerbeviset i hånda.

– Jeg gleder meg egentlig mest til å klare det. Rett og slett bevise for meg selv at jeg får det til, avslutter hun.

Bil og MC

– Derfor velger jeg å ikke ta lappen

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?