Santander

Bil og MC

Passer kaskofritt MC-lån for deg?

Skal du kjøpe en rimeligere motorsykkel, lønner det seg ikke nødvendigvis med kaskoforsikring. Da kan et kaskofritt MC-lån være det riktige for deg.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Unsplash

Om motorsykkelen du ønsker deg er en rimeligere variant, er det ikke sikkert det er verken nødvendig eller lønnsomt med full kaskoforsikring. Ofte kan det være en utfordring å få lån til slike objekter, da mange långivere stiller krav til kaskoforsikring.

Med et kaskofritt MC-lån kan du få inntil 150 000 kroner i lån til motorsykkel, uten krav om kaskoforsikring. Det kan lønne seg dersom forsikringen ellers ville blitt uforholdsmessig dyr.

Lavere forsikring en av fordelene

– Et kaskofritt MC-lån gjør at forsikringspremien blir langt rimeligere, fordi vi ikke krever at objektet skal være fullkaskoforsikret. Det forteller Simen Lund, som er salgskonsulent B2B i Santander.

Han forteller at en motorsykkel ikke nødvendigvis må være av eldre årgang for å kunne finansieres med et kaskofritt lån.

Bil og MC

Slik velger du riktig MC-forsikring

– På nyere objekter står kunden selv fritt til å velge mellom et tradisjonelt MC-lån, eller et kaskofritt lån. Det er viktig at kunden velger det som passer best, sier Lund.

Vi i Santander tilbyr inntil sju års nedbetalingstid på et kaskofritt MC-lån. Det gjelder selv på eldre objekter – så alder er ingen hindring når den rette motorsykkelen skal handles.

Simen Lund er salgskonsulent B2B i Santander, og sier det varierer om kaskofritt MC-lån lønner seg – avhengig av forsikringspremien. Han sier det er viktig at du allerede i vurderingsfasen tar med dette i regnestykket. Da ser du hva som lønner seg totalt sett.

Lavere sikkerhet gir litt høyere rente

Et kaskofritt MC-lån har litt høyere rente enn et tradisjonelt MC-lån. Hvorfor er det slik når lånesum og kanskje også nedbetalingstid er den samme?

– Objekter som finansieres med et kaskofritt MC-lån er ofte eldre og mindre kostbare objekter. Dette, i tillegg til at det ikke er fullkaskoforsikret, gjør at vi har dårligere sikkerhet i selve objektet, og må kompensere for dette med litt høyere rente enn på et vanlig MC-lån, forteller Lund.

Bil og MC

Bør du kjøpe ny eller brukt motorsykkel?

– Det finnes ingen generell fasit på hvilket av de to låneproduktene du bør velge. Det er avhengig av forsikringspremien du betaler. Derfor er det også viktig at man i vurderingsfasen tar med dette i det totale regnestykket, slik at man kan se hva som totalt sett lønner seg og ikke, sier Simen Lund.

Fleksibel nedbetalingstid

Med et kaskofritt MC-lån kan du låne fra 10 000 til 150 000 kroner. På generelt grunnlag anbefales dette til eldre objekter som ikke er kostbare nok til at en kaskoforsikring vil lønne seg – men alder, tilstand og prisnivå henger ikke nødvendigvis alltid sammen.

– Det er inntil sju års nedbetalingstid på både kaskofritt og ordinære MC-lån. Den eneste forskjellen på sistnevnte er et krav om at objektets alder og løpetiden på lånet til sammen ikke kan overstige 15 år. Dette kravet har vi ikke på et kaskofritt lån, avslutter Simen Lund.

På tide med motorsykkel?

I vår lånekalkulator kan du enkelt beregne pris på både vanlig og kaskofritt MC-lån

Prøv lånekalkulatoren her

Priseksempel MC-lån: 4,70% nom./6,61% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.400,- Totalkostnad kr 175.935,-   
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?