Slik kutter du drivstoffregningen

Bil og MC

Slik kutter du drivstoffregningen

Noen ganske enkle og lite tidkrevende grep kan spare deg for mange tusen drivstoffkroner i løpet av året.

Publisert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Istock

Mange synes det er dyrt å fylle tanken i Norge – og prisene har aldri vært høyere: Veibruksavgiften på drivstoff, også kalt drivstoffavgiften, steg med henholdsvis 34 og 55 øre for bensin og diesel i statsbudsjettet for 2017. Det er ikke uvanlig å se priser over 16 kroner for en liter bensin.

Men – skal du bare vifte med det hvite flagget, og svelge den stive prisen? Nei, ikke nødvendigvis – sørger du for å fylle på de riktige tidspunktene, kan du nemlig spare mye penger på drivstoff!

Bil og MC

Slik kjører du økonomisk og miljøvennlig

Timingen er helt avgjørende

De fleste av oss fyller ikke tanken før vi må – og aller helst skal drivstofflampen ha lyst en god stund. Men visste du at prisene på drivstoff varierer gjennom uka – og at mønsteret er likt fra uke til uke?

Forbrukerrådet publiserte i januar 2017 en undersøkelse, som tok for seg hva norske forbrukere egentlig vet om variasjonene i drivstoffprisene. Over 1.000 mennesker ble intervjuet, og 80 prosent av disse kjøper drivstoff regelmessig.

Mange vet at bensinprisen er lavere søndag kveld. Det veldig få vet er at drivstoffprisene også synker torsdag morgen.

De aller fleste var klar over at pumpeprisen varierer gjennom uka, og dessuten visste omkring 60 prosent av de spurte at prisen er lavere i tidsrommet fra søndag kveld til mandag morgen. Men – det veldig få vet, er at prisene også synker torsdag morgen.

Spriket mellom topp og bunn i løpet av en uke kan faktisk utgjøre over to kroner per liter – og når man tenker på at en drivstofftank gjerne rommer både 50 og 60 liter, blir det fort penger.

Få bonus når du fyller

Å fylle på riktig tidspunkt er én ting – men hvorfor ikke få fire prosent bonus på totalsummen i samme slengen? Om du betaler med Santander Flexi Visa når du fyller, og sørger for å velge drivstoff som din bonuskategori, kan du nemlig få utbetalinger på inntil 2.000 kroner per år!

Bedre økonomi

Slik fungerer bonusordningene i Flexi Visa

Flexi Visa kan brukes på alle bensinstasjoner, og er ikke bundet opp mot en spesiell kjede. Dersom literprisen eksempelvis er 15 kroner, får du hele 60 øre i bonus per liter du fyller. Det opptjente bonusbeløpet utbetales dessuten automatisk til kortkontoen – hver måned. Om du betaler regningen når den forfaller, påløper det heller ingen renter for bruken av kortet.

Ergo kan du spare tusenlapper i året – bare på å endre litt på fyllevanene, samt sørge for at du samler bonus på alt du fyller.

Høres det ut som noe for deg?

Få 4% bonus innen valgfri bonuskategori med Santander Flexi Visa!

Bestill Flexi Visa her

Priseksempel Santander Flexi Visa:
Eff.rente 24,6%. Kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4349. Totalt kr 39 349.
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?