Santander
rygge-i-garasje

Bil og MC

Videotips: Rygge inn i garasjen

Kjører du rett inn i garasjen, for så å rygge ut senere? Det er faktisk langt tryggere å rygge inn i garasjen, enn ut. Lær deg hvordan – en gang for alle.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Bjørnhild Fjeld
Foto:
Hampus Lundgren

Erfarne sjåfører anbefaler å rygge inn i garasjen, slik at du kan kjøre rett ut når du skal av gårde. Hovedårsaken til dette er at du har bedre oversikt når du kjører fremover enn bakover.

Hvorfor er dette viktig? Jo, fordi hvis du skal rygge ut av garasjen, er det vanskeligere å se for eksempel et barn som kommer løpende. Det er også ergerlig å rygge på en sykkel som noen har slengt fra seg i oppkjørselen.

Hvis garasjen din er plassert slik at du må kjøre rett ut i veien, er det spesielt viktig at du rygger inn. Du har nemlig vikeplikt for alle når du rygger. Det er veldig kjipt å bli påkjørt av en annen bil mens du rygger, og så ende opp med å betale begge verkstedregningene.

Her kan du lære steg for steg hvordan du kommer deg bakvendtinn i garasjen – hver dag:

  • Vær forberedt: Speilene er det viktigste hjelpemiddelet ved rygging – sjekk at disse er riktig innstilt. OG: Husk å ta av syklene fra taket før du rygger inn i garasjen …
  • Bruk speilene riktig: Beveg blikket mellom de to utvendige speilene. Bruk det innvendige speilet, og eventuelt ryggekamera, for å se etter hindringer rett bak bilen.
  • Plasser deg riktig: Når du kommer frem til garasjen, sørg for å ha god klaring til garasjeveggene på begge sider. Bruk speilene for å eventuelt justere kursen.
  • Stopp i tide: Parker bilen med god klaring til bakveggen i garasjen, slik at du får opp bakluken. Sett bilen i første gir, dra opp håndbrekket og slå av motoren før du forlater bilen.

 

Rygging er litt bakvendt – men ingen heksekunst. Det hjelper å gjøre det så ofte som mulig så finner du dreisen på det. Øvelse gjør mester!

Lyst til å lære mer?
lukeparkering

Bil og MC

Videotips: Lukeparkering

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?