Santander
unngå varm bil

Bil og MC

Videotips: Unngå gloheit bil

Kjenner du luften dirre i kupeen i det du åpner bildøra? Med dette smarte trikset letter du varmetrykket og bytter ut lufta i en fei.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Siw Ch. Teigland
Foto:
Hampus Lundgren

Noen ganger kan du ikke unngå at bilen er altfor godt oppvarmet når du skal ut på veien. Du kan ikke akkurat flytte gårdsplassen din inn i skyggen.

Andre ganger parkerer du bilen på nærmeste ledige plass, og ender opp varm og frustrert over at du ikke tenkte lenger enn nesa rakk. Har du med deg grinete unger i tillegg, blir det nærmest katastrofe.

Det hjelper lite om bilen har et knallgodt klimaanlegg, for det gir jo ikke full effekt før etter en liten stund. Du kan selvfølgelig starte bilen og klimaanlegget, og vente til bilen er kjølig – men det er lite miljøvennlig. Dessuten virker air condition raskere ved høyere turtall på motoren.

Ut med den varme lufta – NU!

Det finnes faktisk gode råd når du skal ta sats inn i djevelens hule. Slik bytter du ut den varme, stinne luften med frisk sommerbris før du kjører avgårde.

  • Stålsett deg, og ta plass i førersetet.
  • Åpne vinduet helt på passasjersiden.
  • Gå ut av bilen, og pust fritt igjen.
  • Åpne og lukke døren fem – seks ganger, med store bevegelser, som en slags vifte. Svisj, svosj!
  • Gloheit luft ut – og voila – frisk luft inn. God tur!
Når du er klar til å kjøre
lukeparkering

Bil og MC

Videotips: Lukeparkering

Tilpass trikset til bilen din

Demonstrasjonsbilen, en Nissan Leaf, er moderne og velsmurt i dørhengslene. Har du en eldre og litt skjørere bil, bør du kanskje ikke ta så hardt i med dørviftingen. Prøv forsiktig først, kanskje skal det litt smøring til før du blir en proff vifter.

Bonus: På denne måten får du opp pulsen og får trent biceps, triceps og lårmusklene samt tøyd ut den stive ryggen.

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?