Santander

Ferie og Fritid

Dette er Hammer Series

Hammer Series er konkurranseformen som tar sykkelverdenen med storm – og som gir deg som tilskuer mulighet til å oppleve den heftige sporten på en helt ny måte.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Istock

Når Hammer Stavanger braker løs den 25. mai, kan du stifte bekjentskap med den nye konkurranseformen Hammer Series på nært hold. Her handler det nemlig om laget – ikke enkeltutøverne, og gjennom tre runder på et mindre geografisk område kommer du som tilskuer mye tettere på moroa!

Ferie og Fritid

Bli med på tidenes sykkelfest!

Hammer Climb

I klatreøvelsen Hammer Climb kjøres det ni og en halv runde á 8,48 kilometer. De ti første rytterne over målstreken på slutten av hver etappe, får med seg følgende poeng til sine respektive lag: 100, 81, 66, 53, 43, 35, 28, 19 og 15. Doble poeng deles ut på slutten av runde tre, seks og ti.

Det laget med flest poeng i Hammer Climb vinner øvelsen, og tar sammenlagtledelsen i rittet.

Hammer Sprint

Etter Climb følger sprintøvelsen – her det kjøres ti runder rundt en flat løype på 9,2 kilometer. De ti første rytterne over målstreken på slutten av hver etappe, får med seg den samme poengsummen som i forrige øvelse til sine respektive lag. Også her deles det ut doble poeng på runde tre, seks og ti.

Laget med flest poeng denne dagen vinner Hammer Sprint, og resultatet blir tellende sammenlagt før avslutningsøvelsen den siste dagen.

Hammer Chase

Poengene fra de to første øvelsene danner grunnlaget for lagets startposisjon og tidsdifferanse i denne avgjørende øvelsen på dag tre. Dette er en lagtempo-jaktstart, som skal kjøres over tre runder á 16,23 kilometer.

Av sikkerhetsmessige grunner deles feltet inn i to grupper. Lagene på den øverste halvdelen av sammenlagtlisten danner gruppe 1, mens den nederste halvdelen danner gruppe 2. Lagene i hver gruppe starter med gitte tidsintervaller, som er avhengig av sammenlagt plassering fra de to første dagene.

Posisjon Tidsdifferanse Tidsforskjell
1 0:00
2 0:30 0:30
3 0:58 0:28
4 1:23 0:25
5 1:46 0:23
6 2:07 0:21
7 2:27 0:20

Lagene i gruppe 1 kjemper ikke bare om seieren i Chase-øvelsen, men også om sammenlagtseieren etter de tre konkurransedagene. Lagene i gruppe 2 kan vinne Hammer Chase, men er ikke med og kjemper om sammenlagtseier.

Vinneren av Hammer Chase er med andre ord det første laget som krysser mållinjen i denne avsluttende øvelsen – mens totalvinneren av Hammer Stavanger blir det første laget fra gruppe 1 som krysser mållinjen.