Santander

Ferie og Fritid

– Elsker å ikke ha det travelt

Eidsvollingen Kjetil kjøpte hus i Asker og fikk båtplass med på kjøpet. Da ble det på tide å gjøre båteier av seg.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland

– Det beste med snekke, er at det ikke nytter å ha det travelt. Her er det bare å nyte det rolige livet på sjøen, sier Kjetil Maridal.

49-åringen fra Asker gjør den siste finpussen på plastsnekka før den skal på vannet. En grundig vask og polering, smøring av vaiere og impregnering av kalesjen er stort sett det som skal til – noe den nevenyttige karen enkelt fikser selv. Oljeskiftet gjør han unna på høsten.

Bygget for late dager

21-foteren fra 1979 har en énsylindret Farymann dieselmotor på 12 hestekrefter under dørken, og det gjør snekka til alt annet enn en rakett. Ifølge eieren har dette sine helt klare fordeler.

– Denne plastsnekka er laget for at man skal nyte stillheten og roen på sjøen. Dessuten er den ekstremt drivstoffgjerrig – slik at jeg slipper hyppige turer til marinaen, sier Maridal.

Trebarnsfaren er opprinnelig fra Eidsvoll, men da han bosatte seg i Asker i 1994 fikk han båtplass med på kjøpet.

– Da ble det jo brått på tide å kjøpe seg båt for første gang. Som eidsvolling og «innlandsfisk» var det spennende å skulle sette i gang med båtlivet på havet, sier Maridal.

Kjetil Maridal synes det aller beste med snekke er at det ikke nytter å ha det travelt.

Mye på vannet

Så fort vårpussen er unnagjort, står trucken på båtslippen klar til å sette snekka på sjøen, og båtsesongen 2018 er i gang. Familien fra Asker bruker båten så ofte de kan.

– Jeg tipper vi ligger på mellom 70 og 100 brukstimer i løpet av sesongen. Det er utrolig deilig å bare kunne gå ned til båten og dra ut på tur uten masse planlegging, forteller Maridal.

De holder seg stort sett i Indre Oslofjord, som strekker seg fra rett nord for Drøbakssundet og helt inn til havnebassenget ved operaen. Snekka passer familiens bruk som hånd i hanske.

– Det er god plass ombord i båten, og den er lett å legge til med overalt. Jeg gleder meg skikkelig til årets båtsesong. Små, rolige ettermiddagsturer på sjøen er favoritten. Da får jeg ro i sjela, avslutter Kjetil Maridal.