Santander

Ferie og Fritid

Slik får du lån til campingvogn

Det er mange spørsmål rundt lån til campingvogn. Trenger du egenkapital? Hva er et kaskofritt lån? Og hvor lang nedbetalingstid kan man få?

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Thomas Haugersveen

Noen foretrekker det sosiale campinglivet, mens andre heller vil ta med seg vogna og dra alene på langtur. Uansett hva din preferanse måtte være, er det godt å vite at vi i Santander tilbyr lån skreddersydd for caravan. Da kan du konsentrere deg om å finne den perfekte campingvogna til ditt bruk!

Privat eller forhandler?

Du kan få caravanlån hos oss uavhengig av om du skal kjøpe campingvogn privat, eller av en forhandler.

Hva vil lånet koste?

Med vår lånekalkulator kan du raskt og enkelt regne ut hva caravanlånet vil koste deg.

Prøv lånekalkulatoren her

– Dersom du kjøper av en forhandler, vil selgeren hjelpe deg gjennom prosessen. Kjøper du privat, fyller du selv ut søknaden på våre nettsider. Om søknaden innvilges, kan du signere lånedokumentene hos forhandleren, eller elektronisk ved hjelp av BankID, sier Benedicte Tolaas, som er salgskonsulent B2B i Santander.

Benedicte Tolaas er salgskonsulent B2B i Santander, og forteller at du får inntil 15 års nedbetalingstid på et caravanlån – mens det på et billån er inntil ti år som gjelder. Ellers er de to låneproduktene ganske like.

Et caravanlån er på mange måter likt et vanlig billån, men ifølge vår ekspert er det én vesentlig forskjell:

– På et caravanlån kan du få inntil 15 års nedbetalingstid. På et billån er det inntil ti år som gjelder. Ellers er de to låneproduktene veldig like, sier hun.

Egenkapital en fordel – ikke et krav

Har du mulighet, lønner det seg alltid å stille med egenkapital. Da vil kredittkjøpssummen bli lavere, og du får den beste renten. Det er imidlertid ikke alltid et krav.

Ferie og Fritid

Bobil eller campingvogn – hva passer for deg?

– Det gjøres en individuell vurdering på hver søknad om hvorvidt vi trenger egenkapital eller ikke. I teorien er det mulig å finansiere hele kjøpesummen med en nedbetalingstid på 15 år. Vi krever imidlertid alltid mellom 15-35 prosent egenkapital på dyrere objekter til over 900 000 kroner, og alt avhenger av hvordan kredittsjekken ser ut, sier Tolaas.

Passer kaskofritt lån for deg?

I likhet med biler kommer campingvogner i mange former og farger – og ikke minst prisklasser. Har du planer om å kjøpe en rimeligere campingvogn, vil et kaskofritt lån kunne lønne seg for deg.

Et vanlig lån har krav om kaskoforsikring, men med en rimeligere campingvogn vil det kanskje være mer aktuelt med en rimeligere ansvars- eller delkaskoforsikring.

brukt-campingvogn

Ferie og Fritid

Sjekkliste før du kjøper brukt campingvogn

– Vi tilbyr kaskofritt caravanlån på objekter som koster opp til 150 000 kroner. Renten på dette lånet er litt høyere, fordi vi har dårligere sikkerhet i et objekt som ikke er sikret med kaskoforsikring. Det kan likevel være en del å spare, fordi du da kan tegne en rimeligere ansvars- eller delkaskoforsikring, forteller Benedicte Tolaas.

Hvorvidt et kaskofritt caravanlån lønner seg i akkurat ditt tilfelle, kommer altså an på hva forsikringen koster. Renten er litt høyere på selve lånet – men samtidig vil en ansvars- eller delkaskoforsikring være rimeligere enn full kaskoforsikring. Du må altså se på det totale regnestykket for å kunne vite hva som vil lønne seg.

Hva vil lånet koste?

Med vår lånekalkulator kan du raskt og enkelt regne ut hva caravanlånet vil koste deg.

Les mer og søk om caravanlån her

Priseksempel Caravan-lån: 3,85% nom./5,39% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 171.048,-