Santander

Ferie og Fritid

– Det blir mer som en hytte enn en campingvogn

Kun tre kvarters kjøring hjemmefra får Elisabeth og Trond den ultimate feriefølelsen – med Oslofjorden som nærmeste nabo.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Espen Skogen
Foto:
Peter Hjertholm (foto og video)

Det er slett ikke tilfeldig at Elisabeth og Trond har valgt campingvogn som ferieform, og heller ikke at fastliggeren har tilholdssted på den idylliske plassen på Hurumlandet.

For mens det for Elisabeth stort sett har dreid seg om camping med telt i barneårene, er Trond skikkelig på hjemmebane på Ramton Camping.  Her har han nærmest vokst opp i campingvogn – med Oslofjorden som nærmeste nabo.

– Foreldrene mine har vært her siden før jeg ble født. De la faktisk bryllupsreisen sin hit – i knappetelt på odden helt nede ved vannet. Grunnen til at det ble akkurat her var at oldemoren min jobbet på gården, så vi har en lang historie på plassen, sier Trond.

Ferie og Fritid

Dette bør du tenke gjennom før du kjøper campingvogn

– Økt fokus på komfort

Trond har hatt egen vogn på campingplassen siden 17-årsalderen. Selv om mye er likt som det var da, forteller han at spesielt fokuset på komfort har økt de siste årene.

– Nå har de aller fleste vogner spikertelt og høy komfort. Dette har endret seg veldig på bare 7-8 år. Tidligere skilte spikerteltene seg ut, men nå er det bare et fåtall av de rundt 300 vognene på plassen som fortsatt har vanlig fortelt, sier han.

Trond forteller at det nesten ikke finnes grenser for hva man kan gjøre for å bedre komforten og de praktiske egenskapene en vogn byr på. Ikke bare har man alle tenkelige fasiliteter, men de byr også på mer enn nok plass for en hel familie. For han og Elisabeth fungerer vogna i praksis som en hytte.

– Det fine er at man kan velge selv hvor kostbart det skal være. Det er ikke noe problem å kjøpe seg en billig, enkel vogn og nyte campinglivet. Men du kan også bruke mange hundre tusen kroner på en splitter ny vogn, spikertelt og alt som hører til. Det er helt opp til deg selv og din økonomi, sier han.

Trond har campingvogn som fastligger.

Trond og Elisabeth setter pris på å kunne føle at de er på ferie langt avgårde, selv om de bare er 45 minutter unna leiligheten sin. Foto: Peter Hjertholm

– Bruker gjerne vogna hver eneste helg

– Noe av det aller beste med akkurat denne campingplassen er at det er relativt nærme byen. Vi bor i blokk hjemme. Da er det veldig deilig å bare kunne låse døra og komme seg ut hit på tre kvarter og likevel føle at vi er langt unna, forteller Trond.

Sesongen varer fra 1. mai til 15. september. Hvis ikke noe annet kommer i veien bruker familien hver eneste helg i sitt sommerparadis gjennom denne perioden. Da går tiden med til avslapning og hygge med gode venner – noe det har blitt mange av gjennom årenes løp.

– Mange av de jeg vokste opp sammen med har nå kjøpt egen vogn her på plassen. Fra St. Hans og videre utover sommeren er det bryggedans der alle samles for å hygge seg i vannkanten. Ellers møtes vi gjerne hos hverandre for å prate og ha noe godt i glasset, sier Trond.

– Du kommer nok litt nærmere naboene dine her enn på en hytte, legger kona Elisabeth til.

Vinterlagring av campingvogn

Ferie og Fritid

Vinterlagring av campingvogn – dette må du huske på

Trenger ikke være supersosial

Det er imidlertid ikke noe krav om å være utpreget sosial for å trives som fastligger på campingplass. Trond sier at det er flere som også liker å holde seg mest for seg selv – noe som er helt uproblematisk.

– Det er alle typer folk her, og man velger selv hvor sosial man vil være. Det er mange som tror at campinglivet er synonymt med festing og full fart hele tiden, men det stemmer ikke. Hvis du er sliten etter en lang uke på jobb, kan du helt fint legge deg ned og se på TV uten at noen banker på døra. Vil du derimot være sosial og ta deg en fest, så er det heller aldri noe problem å finne noen å være sammen med, avslutter han.

Ferie og Fritid

Slik får du lån til campingvogn


Priseksempel Caravan-lån: 3,85% nom./5,39% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 171.048,-