Santander

Ferie og Fritid

– Jeg gleder meg som en unge!

RIB-eier Marius Andressen liker å kunne komme seg effektivt fra A til B. Likevel er roen og stillheten på sjøen det han gleder seg aller mest til.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland

– Skulle gjerne hatt båten på vannet for lenge siden, men Kong Vinter har gjort sitt til at det i år blir litt forsinkelser, sier båtentusiast Marius Andressen. Han er tydelig klar for å ta fatt på årets båtsesong.

46-åringen fra Oslo har hytte på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Båtplassen på Stokken Marina ligger et par kilometer unna og den aktive familien er på sjøen så ofte de kan.

– Vi bruker båten mellom 90-120 timer i løpet av en gjennomsnittlig sesong. Det avhenger selvsagt av at værgudene spiller på lag, sier Andressen.

Enkelt valg

– Jeg var aldri i tvil om at det måtte bli en RIB. At valget falt på en Brig var også ganske selvsagt. Den har svært gode sjøegenskaper og har praktiske og luksuriøse interiørløsninger. Den er både sporty og familievennlig – ikke så dumt når du har kone og tre barn, sier Andressen med en lurt smil.

Hans Brig 780 er snaut åtte meter lang og nesten tre meter bred. På hekken sitter det en 300-hesters Yamaha firetakter som gjør at familie-RIB-en også byr på friske ytelser.

– Det blir noen heftige turer med lek og moro i bølgene ja. Båten har kvasse sjøegenskaper og er utrolig stabil, forteller Andressen.

Naturopplevelsen er viktigst

Likevel er det helt andre aspekter ved livet på sjøen han setter ekstra stor pris på.

– Stillheten og roen på sjøen gir en vanvittig god opplevelse. Det å tilbringe late dager i sola på sjøen er fantastisk. Da har jeg det som plommen i egget, sier han.

Marius Andressen og familien bruker sin Brig 780 så ofte de kan, og trives godt på sjøen.

Med Hvaler som utgangspunkt har familien på fem både vakker skjærgård og idylliske øyer rundt seg på alle kanter. I tillegg er det kort vei inn til restauranter og shoppingmuligheter i «Plankebyen».

– Det beste er å ta med familien på øyturer. Da pakker vi med oss telt og soveposer, og drar på øyloffing nedover langs svenskekysten. Skal riktignok innrømme at vi noen ganger tar inn på et av kysthotellene også, sier Andressen.

Enkelt og greit

Han trekker frem enkelheten som en av de klare fordelene ved å eie en RIB. Den er lett å legge til med, både pås trender, svaberg og bryggekanter – og dessuten krever den lite vedlikehold.

– Litt vasking og polering av pongtongene er stort sett det som skal til for å gjøre båten klar for sesongen. I tillegg trenger motoren en service med jevne mellomrom, sier han.

Når båten skal sjøsettes kjøres den ned til brygga, der en svær kranbil løfter den nokså lette RIB-en ned på vannet.

– Det nærmer seg nå! Jeg har store forventninger til årets sesong, og gleder meg som en unge, sier den entusiastiske RIB-eieren.