Santander

Ferie og Fritid

– Seilbåt gir oss en helt magisk frihetsfølelse

Lars Jørgen Larsen og faren Lars-Erik elsker følelsen av å skru av motoren og la vinden stå for fremdriften. For dem er seilbåt mer enn bare en gjenstand – det er en livsstil.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Peter Hjertholm

– Det å skru av motoren og slippe støyen, samtidig som man bare seiler avgårde, er en fantastisk greie. Rett og slett en opplevelse jeg ikke ville byttet bort mot noe annet i verden, sier Lars Jørgen Larsen.

Østfoldingen og familien er stolte eiere av en 31 fot lang Bavaria Cruiser, og de benytter enhver sjanse til å komme seg ut på sjøen.

Ferie og Fritid

– Seilbåt har alltid vært en stor del av livet mitt

Arvelig lidenskap

Seilbåt har hatt en viktig plass i 40-åringens liv helt siden barndommen. Han forteller at det er som en livsstil å regne, og at han derfor er ute på sjøen så ofte han kan. Og eplet faller som kjent ikke langt fra stammen.

– Når du slipper fortøyningene i brygga og kommer utpå, gir det en frihetsfølelse som er helt magisk, sier pappa Lars-Erik Larsen (66).

Lars Jørgen er full av lovord om faren – både som godt selskap ute på sjøen, og som båtmann.

båt-skjærgård

Ferie og Fritid

Kjøpe bruktbåt? Her er din sjekkliste

– Det er bra å være på sjøen med fatter’n. Det er jo han som har lært meg å seile. Man kan vel på mange måter si at båtlivet har vært den viktigste ingrediensen i livene våre, smiler han.

Sjøglede for hele familien

Det er lite som tyder på at den lidenskapelige båtinteressen vil dabbe av, nå som nye generasjoner i Larsen-familien vokser til.

– Båten er en skikkelig lekekasse for hele familien, og spesielt for barna. Om man tar dem med ut i båt allerede fra ung alder, er det dette de vil, mener Lars Jørgen.

Se også:
Båteierne om hverandre: Hva kjennetegner en seilbåt-eier?