Santander

Ferie og Fritid

Triksene som gir deg de rimeligste flybillettene

Det finnes noen enkle grep som kan gjøre ferien vesentlig billigere.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Pål André Skogen
Foto:
Istock

Det er mange variabler som påvirker prisen du betaler for flybilletter, men i bunn og grunn handler det om tilbud og etterspørsel. Prisene justeres imidlertid automatisk, og med noen triks i bakhånd kan du fort spare mye på din neste ferie – penger du heller kan bruke på opplevelser når du kommer frem.

En overordnet regel når det gjelder rimelige flyreiser, er å være fleksibel. Desto større mulighet du har til å være fleksibel på datoer, tidspunkter og eventuelt også reisemål, jo større er muligheten for store besparelser.

Ferie og Fritid

Fem reisetips for deg som vil ha både storby og strand

Bruk Google først

Det finnes mange søkemotorer for flybilletter, men en av de aller beste er Googles egen søkemotor for flybilletter, kalt Google Flights. Her har du, i likhet med alle andre steder, mulighet for å søke etter datoer og steder – men du kan også være fleksibel, ved å for eksempel søke etter flybilletter til en to-ukers tur til USA i september, uten å være mer spesifikk på reisemål. Du kan også bruke kartet til å utforske flypriser over hele verden i en gitt periode.

Er du tidlig ute, kan du aktivere pris-sporing. Da blir du varslet om endringer i pris på flyreisen.

Sporing av pris kan være lønnsomt

Søker du på spesifikke reisedatoer og reisemål, vil du også kunne få tips om alternative datoer som er rimeligere. Ved å bruke prisgraf-funksjonen er det enkelt å se når det er billigst å reise. Er du veldig tidlig ute, kan det også være lurt å aktivere pris-sporingen som er innebygget i Google Flights. Da vil du bli varslet om endringer i pris, og på den måten kan du få en idé om prisen er på vei opp eller ned.

Ferie og Fritid

Med kredittkort fra Santander får du reiseforsikring inkludert

Vær oppmerksom på at prisen som vises er den billigste kategorien, og derfor må du dobbeltsjekke hva totalprisen blir dersom du skal ha med bagasje, eller velge ditt eget sete.

Når du har funnet en reise som passer, bør du også se etter de samme billettene på flere ulike søkemotorer for å sikre at du får best mulig pris – Finn.no, Skyscanner og Momondo er store og kjente aktører. Sjekk også flyselskapets egne nettsider.

Unngå «alle andre»

Den største besparelsen kommer definitivt ved å velge annerledes enn «alle andre». Det betyr at du bør legge ferien utenom høysesonger som fellesferien, påske og romjul dersom det er mulig.

Mange velger fredag eller lørdag som utreisedag, så man finner ofte rimeligere billetter med utreise tidlig i uka.

For mange er det vanskelig å unngå fellesferien – og da gjelder det å tenke litt annerledes. Veldig mange velger fredag eller lørdag som utreisedag, så man finner ofte rimeligere billetter med utreise tidlig i uka. Fly som går tidlig om morgenen eller sent på kvelden er også gjerne rimeligere enn de mer komfortable tidspunktene midt på dagen.

Reisen blir fort kort.

Sørg for at du har et med mange fordeler! Gebyrfri Visa er det perfekte reisekortet.

Klikk her for å lese mer

Bestill på rett tidspunkt

En analyse Cheap Air har gjort av nærmere én milliard flyreiser, viser at det lureste er å bestille billettene 70 dager før avreise. Dette er imidlertid et gjennomsnitt, og for populære destinasjoner i høysesong vil det være best å bestille så tidlig som mulig. På disse rutene vil det nemlig være få billige billetter – og prisene stiger ofte brått nærmere avgang.

Det er ikke bare hvor lang tid i forveien du bestiller som påvirker prisen. Også hvilken dag du setter deg foran skjermen for å bestille spiller inn på hva du betaler. Ifølge Expedia er søndag den aller beste dagen å bestille flybilletter på.

Ferie og Fritid

Dette bør du se og oppleve i Barcelona

Sjekk flyplasser i nærheten

Det kan være lurt å sjekke prisene både til og fra ulike flyplasser. Det kan være et alternativ å kjøre noen timer hjemmefra, og reise fra en annen flyplass enn du vanligvis gjør. På samme måte gjelder destinasjonen – kanskje finnes det en by i nærheten som er langt rimeligere å fly til. Husk imidlertid å ta med eventuelle ekstrakostnader som leiebil eller en ekstra overnatting i regnestykket.


Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 780. Totalt kr 16 780.