Derfor bør du bruke kredittkort når du reiser

Med Gebyrfri Visa fra Santander er du litt tryggere dersom uhellet skulle være ute - enten før eller under reisen. Du kan også få penger tilbake på både fly, hotell og leiebil, samt inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Få reiseforsikring inkludert i kortet

Selv om man tar aldri så mange forholdsregler er det umulig å gardere seg mot uhell på reise. Da er det greit å ha gode forsikringer i bakhånd, som sikrer deg god hjelp dersom det utenkelige skulle skje. Med Gebyrfri Visa har du reiseforsikring inkludert i kortet. Denne gjelder for kortholderens husstand, der barna er under 23 år og bor på samme folkeregistrerte adresse som kortholder, samt inntil tre andre personer i reisefølget. Forsikringen gjelder når minst 50 prosent av transportkostnadene for hver enkelt reisende er betalt med kredittkortet.

Dersom du allerede har reiseforsikring for deg selv eller familien, lønner det seg likevel å benytte seg av den som ligger i kredittkortet. Disse to kan utfylle hverandre og sikre at du får dekket hele tapet ved eksempelvis tap av reisegods.

Skal du bestille reise med bonuspoeng?

Flyskatt og andre avgifter eller kostnader knyttet til bestillingen regnes som transportkostnader. Ergo har du mulighet til å benytte reiseforsikringen også når du bestiller reiser med bonuspoeng. Men det betinger at du bruker kredittkortet på kostnadene du ikke kan betale med bonuspoeng.

Reiseforsikringen dekker tap av verdier (reisegods, tyveri og verdigjenstander), reiseavbrudd og avbestilling (grunnet sykdom, ulykke eller dødsfall), forsinkelser (grunnet reisesyke, mistet bagasje eller andre forsinkelser) og medisinske tilfeller (som følge av ulykker, invaliditet eller dødsfall).

Slik kan du takke nei til dyr egenandelsforsikring

Du har funnet riktig leiebil, til riktig pris. Men så tilbyr leiebilselskapet en dyr egenandelsforsikring de selvsagt anbefaler deg å kjøpe. Denne gjør at hele eller deler av egenandelen på bilforsikringen dekkes dersom uhellet skulle være ute. Men trenger du den?

Dersom du betaler hele leiebilkostanden med Gebyrfri Visa får du egenandelsforsikring inkludert i kortet. Derfor kan du takke pent nei til en slik dyr tilleggsforsikring.

Forsikringen gjelder over hele verden, men i utgangspunktet kun i det landet der den aktuelle bilen er leid. Dersom leiebilfirmaet har gitt skriftlig godkjennelse til bruk i andre land er forsikringen gyldig også der. Både kaskoskade og tyveri er dekket i de første 14 dagene av leieperioden. Forsikringen dekker en egenandel på inntil 20 000 kroner, maksimalt to ganger per år. Det kan være lurt å sjekke at ikke egenandelen på leiebilens forsikring er høyere enn dette.

Forsikringen dekker ikke skade som:

1) inntreffer på leiebil med verdi over kr 700 000 i Norden og med verdi over kr 500 000 i

resten av verden

2) inntreffer på bil som er eldre enn 20 år eller på modell som ikke har vært i salg på 10 år

3) inntreffer på kjøretøy som ikke er registrert for kjøring på offentlig vei, eller oppstår ved

trening til- eller gjennomføring av hastighetsløp

4) oppstår på leiebilens tilleggsutstyr

5) oppstår ved kjøring utenfor offentlig vei

Få penger tilbake på det du handler

Med Gebyrfri Visa har du tilgang til fordelsprogrammet Kickback fra Santander. Det er helt uforpliktende og gratis å bli medlem, og du kan spare penger i mer enn 230 nettbutikker ved å få penger tilbake på det du handler. I Kickback fra Santander finnes butikker innen klær og mote, elektronikk, interiør, underholdning, velvære, tjenester og reise.

Under reisekategorien finner du en rekke kickbackavtaler fra velkjente aktører, både når det gjelder fly, hotell, leiebil og reisebøker. Du kan for eksempel bestille pakkereiser og få opptil ti prosent i kickback på det du handler. Når du bruker Gebyrfri-kortet får du også reiseforsikring inkludert, samt 50-dagers rentefri betalingsutsettelse.

Sjekk ut www.santander.kickback.no for en oversikt over hvilke steder du kan handle og få penger tilbake.

Gebyrfrie uttak i utlandet

Gebyrfri Visa er, som navnet forteller, gebyrfritt å bruke. Dette gjelder ikke bare her hjemme i Norge, men også i utlandet. Dersom en lokal aktør tar gebyr skal dette informeres om før transaksjonen slik at du har mulighet til å avbryte prosessen. Ved omregning til norske kroner tilkommer det et valutapåslag på 1,75 prosent. Husk at det på kontantuttak påløper renter fra uttaksdato til innbetalingsdato, i motsetning til ved et varekjøp der du har inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Husk at du alltid bør betale i lokal valuta når du er på reise. Dette fordi bankens vekslingskurs som regel er bedre enn kursen i butikker, restauranter eller på hoteller.

Dette gjør du dersom du mister kredittkortet ditt

Det å være på reise og plutselig stå der uten kort fordi det er mistet eller stjålet, er en fortvilt situasjon. Men skulle dette skje kan du være trygg på at vi i Santander hjelper deg. Vi avtaler med en av våre samarbeidspartnere hvor du kan hente et nødkort – og eventuelt kontanter dersom det er ønskelig – i løpet av 1-3 dager. Dersom du havner i en slik situasjon kan du kontakte oss på 815 00 500.

Et godt tips for å unngå dette er å ha med seg to kort. Det ene låser du inne i safen på hotellrommet, slik at du fortsatt har et i bakhånd dersom behovet melder seg.

Bedre rustet mot svindel i utlandet

Et kredittkort er ikke knyttet direkte opp mot din bankkonto slik som et debetkort er. Med et kredittkort handler du nemlig med bankens penger, før du betaler regningen i etterkant. Dermed er det banken som har ansvaret dersom du blir utsatt for svindel. Santanders kredittkort er i tillegg utstyrt med det høyeste sikkerhetsnivået for kort. Det innebærer at uvanlig aktivitet blir snappet opp og du blir kontaktet.