Dette gjør du dersom du ikke klarer å betale hele kredittkortregningen

Med Santanders kredittkort har du rentefri betalingsutsettelse i inntil 50 dager. Likevel er det kanskje ikke alltid enkelt å betale hele regningen når den forfaller. Da påløper det renter - men det er ingen grunn til å få panikk dersom du legger en god plan.

Skaff deg oversikt over hvor mye du skylder

De fleste av oss har et ønske og et mål om å betale hele regningen innen den forfaller, slik at vi slipper rentene som påløper. Dessverre er ikke dette alltid mulig – noe det kan være mange grunner til. Det første du bør gjøre deg er å skaffe deg oversikten over hva du skylder. På fakturaen står totalbeløpet, minimumsbeløpet du må betale og ulike nedbetalingsalternativer.

Få på plass en nedbetalingsplan

Lag deg så en nedbetalingsplan – enten du planlegger å nedbetale gjelden neste måned eller fordelt over flere måneder. Det viktigste er at du betaler ned så mye du klarer hver gang, og i hvert fall mer enn minimumsbeløpet, slik at det ikke påløper mer renter enn det som er nødvendig.

Ta kontakt og få hjelp

Dersom du er rådvill eller synes det ser vanskelig ut å kunne gjøre opp for deg, er det viktig at du tar kontakt med Santanders kundeservice. Da kan du få hjelp til å lage en nedbetalingsplan. Her kan du også få lagt inn en midlertidig sperring på kortet slik at du ikke kan gjøre nye kjøp før du har innbetalt det du skylder.

Bruk kortet smart og utnytt fordelene

Fordeler ved smart bruk

Et kredittkort har mange fordeler i forhold til et vanlig debetkort, som er knyttet direkte opp mot brukskontoen din. For det første bruker du bankens penger – ikke dine egne. Du gjør opp når regningen kommer i etterkant. Ergo er det banken som er ansvarlig dersom du blir utsatt for svindel.

En annen fordel er at du som kortholder får reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom du betaler minimum halvparten av transportkostnadene med kredittkortet. Dette kan være smart selv om du allerede har en ordinær reiseforsikring fordi disse ofte utfyller hverandre. Da står du enda sterkere dersom noe uforutsett skulle skje.

Bonus og provisjon når du handler

Ikke minst har kredittkortet flere økonomiske fordeler. Med et Santander Flexi Visa-kort får du fire prosent bonus innenfor ønsket bonuskategori. Du kan én gang per måned velge mellom fem ulike kategorier, slik at du kan planlegge å få bonus på store kjøp.

Som kredittkortkunde i Santander får du også tilgang på fordelsprogrammet Kickback. Som medlem her får du kickback, eller en provisjon om du vil, i mer enn 230 nettbanker. Det eneste du trenger å gjøre er å handle med kredittkortet gjennom Kickback-nettsiden.