Alt om forbrukslån

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån som du kan bruke til hva som helst og hvor du ikke behøver å stille med sikkerhet. Lån uten sikkerhet vil si at lånet ikke er sikret opp mot noen av dine eiendeler som hus eller bil. I og med at lånet er usikret er også den effektive renten høyere enn på for eksempel et huslån eller billån.

Hvem kan søke forbrukslån?

For å søke forbrukslån i Santander Consumer Bank må du ha fylt 23 år, være bosatt i Norge, ha en fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner. I tillegg kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Hvor lang nedbetalingstid kan jeg velge?

  • Skal du ta opp et nytt lån kan du velge nedbetalingstid fra 1 til 5 år. 
  • Skal du ta opp et nytt lån, og bruke deler av lånet til å refinansiere annen gjeld, kan du velge nedbetalingstid fra 1 til 5 år. 
  • Skal du bruke hele lånet til å refinansiere annen gjeld kan du velge løpetid tilsvarende det lånet du har med lengst løpetid. Det finnes alikevel noen begrensinger. Refinansieringsbeløp kr.  30.000 - kr.  350.000 maks løpetid 10år.  

Hva trenger dere av dokumentasjon?

Før vi kan utbetale lånet ditt må du legitimere deg og signere lånedokumentene. Dette kan du enkelt gjøre med BankID. I enkelte tilfeller trenger vi også dokumentasjon på inntekt. Det samme gjelder for medsøker.

Hva ligger renten på, og når får jeg vite hvilken rente jeg får på lånet?

Renten på vårt forbrukslån er individuell, det vil si at alle data vi legger inn om deg vil bidra til å danne grunnlaget for den individuelle renten vi kan gi deg. Les mer om priser og renter her.

 

Nye lån: Effektiv rente 10,36 %, kr 130 073, over 5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083

Refinansiering: Effektiv rente 9,80 %, kr 144 000, over 10 år, kostnad kr 78 549, totalt kr 222 549