Lån 100 000

Ta et forbrukslån på 100 000 kroner med Santander.

Hva kjennetegner et forbrukslån?

Et forbrukslån, er et lån som innvilges til privatpersoner uten krav om sikkerhet i personlige eiendeler. Ettersom det ikke stilles sikkerhet i for eksempel bil eller bolig, vil rentene på privatlån generelt være høyere da låneutsteder tar en større risiko. Likevel finnes det mange fordeler med et slikt lån så lenge du klarer å tilbakebetale det i tide.

Forbrukslån kan brukes til hvilket som helst forbruk du selv ønsker. De som innvilger lånet, har ingenting med hva pengene skal brukes til og kommer heller ikke til å spørre om dette i søknadsprosessen. Dermed kan de lånte midlene brukes til det man selv ønsker og trenger, som for eksempel uforutsette kostnader man ikke har midler tilgjengelig til å dekke.

Finansier dine prosjekter og reelle kostnader

Uansett om du trenger ekstra midler til oppussing, bytting av hvitevarer eller et spennende prosjekt du ønsker å sette i gang, kan et forbrukslån være løsningen. 

Husk dog at ved et privatlån vil renter starte å påløpe med en gang. Det er derfor ikke en gunstig løsning for å «ha ekstra midler tilgjengelig» i tilfelle noe skulle skje, men heller for å dekke en faktisk kostnad. For tilgjengelig kreditt vil et kredittkort være et bedre alternativ.

Hvordan låne 100 000 kroner hos Santander?

Vi i Santander tilbyr privatlån inntil 400 000 kroner, dermed er det fullt mulig å søke om et lån på 100 000 kroner eller mer. Søknadsprosessen er enkel og helt uforpliktende å gjennomføre for å se om du får et tilbud som passer deg. Slik fungerer prosessen:

  1.  Bruk vår lånekalkulator til å velge lånetype, ønsket lånebeløp og ønsket nedbetalingstid. Dette vil gi deg et eksempel på månedsbeløp og rente samt totalbeløp på lånet.
  2. Klikk «Neste» for å starte søknaden. Fyll inn personlig informasjon i steg 1 og økonomisk informasjon i steg 2.
  3. Bekreft identiteten din via BankID og send inn søknaden.
  4. Etter at søknaden er fullført fra din side, vil vi sjekke og bekrefte informasjonen samt gjennomføre en kredittsjekk.
  5. Du vil få svar på søknaden din og dersom den er godkjent kan du velge å signere avtalen (elektronisk). Pengene vil deretter overføres til kontoen din innen kort tid.

Velg så kort nedbetalingstid som mulig

I første steg skal du ikke bare velge hvor mye du ønsker å låne, men også nedbetalingstid. Dette er tidsperioden du har på å nedbetale det lånte beløpet (samt renter og eventuelle andre gebyrer). 

Vi i Santander tilbyr en nedbetalingstid fra 1 til 5 år på privatlån og 15 år for refinansiering. Det er viktig at du er realistisk med hvor mye du klarer å betale hver måned, men samtidig anbefaler vi at du velger en så kort nedbetalingstid som mulig. Jo raskere du betaler ned lånet, jo færre renter vil påløpe og dermed vil den totale prisen bli lavere.

Finn løsningen for dine økonomiske behov

Et forbrukslån på 100 000 kroner gir mye fleksibilitet, da du selv kan bestemme hva pengene skal brukes til og når. Vi stiller ikke spørsmål om dette, men vi kan likevel være behjelpelige med å finne beste løsning for deg, dersom du er usikker. 

Før du søker om et forbrukslån, kan det være lurt å sette opp et budsjett både for å se hva du kan betale ned hver måned samt hvor mye penger du trenger. Vi anbefaler ikke å låne mer enn det du trenger her og nå, for å sikre at du ikke sitter med unødvendig gjeld.

Forbrukslån eller refinansiering?

Dersom du allerede har tidligere lån og kredittkort kan det føles utfordrende å holde styr på enda et lån for ditt nåværende behov. Dersom dette er tilfelle, kan refinansiering være løsningen for deg. 

Med refinansiering kan du samle mange ulik gjeld og små lån til ett enkelt lån og slik kun ha én faktura å forholde deg til. Dette kan resultere i færre gebyrer, bedre oversikt og totalt en redusert lånekostnad. 

Søknadsprosessen for refinansiering fungerer likt som for privatlån, men du vil her ha muligheten til å velge inntil 15 års nedbetalingstid. Men husk at som nevnt er det bedre jo kortere tid du velger, så lenge du er realistisk om hva du klarer å betale hver måned.