F1 Scuderia Ferrari

Santander Bank er stolt sponsor av Scuderia Ferrari.

Banco Santander er stolt sponsor av Scuderia Ferrari, som gjør banken til en av Scuderia Ferraris premium-partnere. Bankens logo vil være fremtredende på lagets biler, racingdresser og capser. I løpet av partnerskapet vil Santander tilby Scuderia Ferrari et bredt spekter av løsninger for å støtte teamets innsats for å bli CO2-nøytrale innen 2030.

 

Formel 1 er en av de mest sette sportene i verden, og ifølge Nielsen hadde Formel 1 et verdensomspennende publikum på 1,5 milliarder i 2021. Bil sporten er sværrt poppulær og er tilstede i nesten halvparten av bankens markeder i Europa med løp i Spania, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Italia som eksempler.  I Amerika kan vi se løp i landene Brasil, Mexico og USA . Det er bekreftet 23 grand prix for 2022, hvorav flere vil finne sted i bankens største markeder.
Formel 1 har som mål å være netto null innen 2030.

I 2020 var Santander verdens ledende bank innen finansiering av fornybar energi. Bankens investeringsbankavdeling, Santander CIB, har dedikerte team som gir råd til kunder om deres grønne overgang. Banken har også vært CO2-nøytral i egen virksomhet siden 2020 og er forpliktet til å oppnå netto null CO2-utslipp i all sin utlåns-, rådgivnings- og investeringsvirksomhet innen 2050. I tillegg har banken bilfinansieringsaktiviteter i Europa (Santander Consumer Finance ), USA (Santander Consumer USA) og andre markeder støttet utviklingen av bærekraftige mobilitetsløsninger.

Ana Botín, styreleder i Banco Santander, uttaler: "Vi er veldig glade for å jobbe med Ferrari igjen og støtte dem i den grønne omstillingen. Santander er fullt forpliktet til å takle klimaendringer, og som Europas ledende bilfinansieringsleverandør er vi fast bestemt på å hjelpe bilindustriens grønne omstilling. Vårt nye partnerskap med Ferrari vil akselerere vår felles fremgang."


John Elkann, styreleder i Ferrari, uttaler: "Det er en ære å inngå et partnerskap med en global finansinstitusjon som Santander, som er forpliktet til å drive en ansvarlig bankvirksomhet og som har vist lederskap innen finansiering av fornybar energi og ESG-rådgivning (miljø, sosialt og styresett) over hele verden. Vi ser frem til å samarbeide med dem for å levere på hovedmålet vårt om å bli CO2-nøytral innen 2030. Vi tror at Formel 1 med sine innovasjoner og teknologiske utviklinger vil være til fordel for vår industri og til syvende og sist samfunnet som helhet."

I 70 år har Formel 1 og sportens investeringer fungert som et testområde for flere teknologiske utviklinger. Alt fra aerodynamikk til bremsedesign med mer har hjulpet bilindustrien med å redusere CO2-utslipp.

Siden 2014 har Formel 1-biler blitt 50 % mer drivstoffeffektive. Formel 1 har som mål å avduke den nye Formel 1-motoren i 2026 , som vil være karbonnøytral og drevet av avansert bærekraftig drivstoff.

Scuderia Ferrari effektiviserer logistikken med lavere transportvekt, forbud mot engangsplast og andre tiltak.

I år tildelte FIA den trestjerners miljøakkrediteringen til Ferrari.

Banco Santander har allerede spilt en rolle i Formel 1 fra 2007 og 2017 og nyter godt av et vellykket samarbeid med Scuderia Ferrari fra 2010.