Smålån

Med et smålån kan du låne fra 30 000 kroner til 70 000 kroner og få inntil 5 års nedbetalingstid.

kr
år
OBS. Ved valg av mer enn 5 års nedbetalingstid er det påkrevd at hele lånet du nå søker om må brukes til å innfri andre lån og kreditter du har fra før

Fordeler med smålån

 • Inntil 5 års nedbetalingstid
 • Du kan når som helst betale tilbake hele eller deler av beløpet

Hvem kan søke om smålån?

 • Du som har fylt 23 år
 • Du som er bosatt i Norge
 • Du som har en fast årsinntekt på 200 000 kroner eller mer
 • Du som ikke har inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Se våre vilkår og priser

Hva er smålån?

Et smålån kalles noen ganger for et forbrukslån, privatlån, eller et lån uten sikkerhet. Smålånet er ofte et mindre forbrukslån som du som privatperson kan ta opp uten å stille sikkerhet i egne eiendeler. Dette er altså annerledes enn et boliglån eller billån, hvor boligen eller bilen i seg selv utgjør en sikkerhet for lånet.

Et smålån hos Santander er et forbrukslån på mellom 30 000 og 70 000 kroner. Dette lånet kan du bruke til hva som helst. Lånet er uten sikkerhet, noe som betyr at Santander ikke tar sikkerhet i dine eiendeler som bil eller bolig. Renten på et slik lån vil kunne oppleves som høy, nettoppp fordi banken ikke tar noen form for sikkerhet og dermed en større risiko. 

Banken låner ut pengene uten sikkerhet, men det betyr ikke at vi låner ut penger til hvem som helst. Ved behandling av hver lånesøknad, foretar vi en grundig kredittsjekk slik at du som kunde føler deg trygg på at du vil klare å betale tilbake lånet. Men husk at det til slutt er du som skal velge å takke ja til et lånetilbud, og du som er ansvarlig for å betale ned lånet som avtalt. Les mer om ansvarlig bruk av smålån her.

Hvorfor velge smålån?

Nærmer EU-kontrollen seg? Eller må båten til reparasjon? Å sende bilen, motorsykkelen eller båten på verksted er ofte en plutselig utgift. Verkstedregningene har en tendens til å bli ganske så store, og i så fall kan et smålån være til hjelp. Vi i Santander Consumer Bank ønsker at alle skal ha muligheten til å få en økonomisk hjelpende hånd når det trengs. 

Et smålån er ment å være nettopp det, en økonomisk hjelpende hånd når det trengs. Så har du fått en uforutsett utgift du ikke har mulighet til å betale akkurat nå? Et smålån kan være et godt alternativ når du vet at du kan betale tilbake lånebeløpet over en viss tid, for eksempel over ett eller to år.

Nedbetaling

Du kan velge 1–5 års nedbetalingstid på lånet. Du betaler et fast månedlig beløp som inkluderer avdrag og renter, og du kan når som helst betale tilbake hele eller deler av lånebeløpet uten at det koster noe ekstra.

Ved full refinansiering av eksisterende lån, vil løpetid avhenge av totalkostnaden på det lånet/lånene du ønsker å refinansiere.

Hvordan søke om smålån? 

Hos oss kan du søke om lån helt uforpliktende.
Slik søker du om smålån:

 • Fyll ut søknaden om smålån

Start med å oppgi ønsket lånebeløp og ønsket nedbetalingstid i lånekalkulatoren. Trykk så på knappen "neste" og fyll ut resten av skjemaet. 

 • Kontroll og kredittsjekk

Vi kontrollerer informasjonen som er oppgitt i søknaden og gjør en kredittsjekk. 

 • Signering av låneavtale

Etter at du har fått søknaden innvilget er neste skritt å signere avtalen. Når du har signert låneavtalen, vil du motta pengene på din konto innen kort tid. Les mer om hvordan et smålån fungerer her.

Rente på smålån

Renten på smålån kan variere stort, og derfor er det en god idé å bruke en lånekalkulator for å få oversikt over hvilke renter du kan få tilbud om. 

Renten du får, vil avhenge av økonomien din samt hvor mye du låner og nedbetalingstiden. Du kan se våre priser og betingelser for smålån her.

Å låne penger bør være noe du har tenkt nøye over før du bestemmer deg. Vi i Santander Consumer Bank synes derfor at det er viktig at du vet betydningen av ulike begrep og uttrykk når du vil ta opp lån. Vi mener at du gjør bedre valg når du har god og tilstrekkelig informasjon. Blant annet bør du vite forskjellen på nominell rente og effektiv rente: 

 • Nominell rente, ofte forkortet til nom. rente, er rentesatsen på lånet før gebyrer.
 • Effektiv rente, ofte forkortet til eff. rente, er den nominelle renten i tillegg til gebyrer og andre kostnader.

 

Lurer du på noe om nye eller eksisterende lån? Ta kontakt med oss.

NYE KUNDERTelefon: 21 08 39 02
Man-fre: 08:00 - 21:00
Lør: 09:00 - 16:00

EKSISTERENDE KUNDERTelefon: 21 08 34 00
man-fre: 10:00 - 15:00

Låneeksempel

Nye lån: Effektiv rente 10,36 %, kr 130 073, over 5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083 Etableringsgebyr kr 950, Termingebyr kr 30