Santander

Bedre økonomi

Slik bruker du et kredittkort fornuftig

Publisert:

Det handler om å utnytte fordelene og tryggheten et kredittkort byr på, og om å betale regningen før den forfaller.

Tekst:
Andreas Handeland

Det er fullt mulig å bruke et kredittkort på en forsvarlig måte. Det handler ikke om å bruke penger du ikke har, men å bruke kortet på en måte som gir deg fordeler – uten at det trenger å koste deg noe ekstra.

Det er nemlig ikke slik at et kredittkort er noe du bare kan bruke når brukskontoen er tom. Visste du for eksempel at du med et kredittkort handler tryggere både på nett og på reise? Og at du kan dra nytte av gode bonuser, rabatter og fordelsprogrammer?

Vi i Santander tilbyr fire ulike kort, med helt forskjellige egenskaper. På denne måte finner alle et kort som passer sitt bruk.

Få mer informasjon om våre ulike kredittkort
Les mer her

Derfor bør du bruke et kredittkort på nett

En rapport fra Virke viser at tre av fire nordmenn nå handler på nett. Mange av oss liker ikke å bruke penger vi ikke har, men visste du at det å bruke et kredittkort på nett gir deg et ekstra lag av sikkerhet?

Det er nemlig slik at du med et kredittkort handler med bankens penger – ikke dine egne. Skulle kortopplysningene dine komme i feil hender, har du derfor tid til å reklamere på transaksjonen før regningen forfaller og du må gjøre opp.

Det samme gjelder bruk av kort i utlandet. Med et vanlig bankkort, eller debetkort om du vil, handler du med pengene du har på konto. Skulle du da bli svindlet er det dine penger som forsvinner. Med et kredittkort er det bankens midler som blir borte.

Ferie og Fritid

Derfor bør du betale leiebilen med kredittkort

Reiseforsikring inkludert i kredittkortet

De aller fleste av oss vil gjerne gardere oss mot uhell når vi skal ut å reise. Det er ikke lett, for uforutsette ting kan skje uansett hvor mange forhåndsregler man tar. Hva om du skulle bli syk? Eller bagasjen blir borte? Kanskje flyet er forsinket?

Dersom du betaler minimum halvparten av transportkostnadene knyttet til reisen med kredittkortet, får du reiseforsikring inkludert – uten ekstra kostnad!

Forsikringen gjelder for alle i husstanden (barn må være under 23 år) som har den samme folkeregistrerte adressen som kortholderen. I tillegg gjelder forsikringen for inntil tre personer i reisefølget så lenge minimum halvparten av deres transportkostnader også er betalt med det aktuelle kortet.

– Mange av oss har i dag en helårs reiseforsikring privat, eller via arbeidsgiver. Likevel kan det være lurt å benytte seg av reiseforsikringen som ligger i kredittkortene våre, fordi disse to i mange tilfeller utfyller hverandre. Dersom man opplever at den ene forsikringen ikke dekker familien fullt ut, for eksempel i forbindelse med tap av reisegods, vil man kunne få dekning under begge forsikringene, forteller Tove Mette Bæraas, produktspesialist for forsikring i Santander.

holder-kredittkort

Bedre økonomi

5 myter om kredittkort

Slik kan du også få Apple Pay

Nysgjerrig på Apple Pay? Vi var først ute i Norge med å kunne tilby den kontaktløse betalingsløsningen «alle» snakker om.

Kontaktløs betaling er like trygt som det er komfortabelt. Men i likhet med når du ellers bruker et kredittkort står du sterkere dersom kortopplysningene dine skulle komme på avveie.

Et kredittkort kan by på økonomiske fordeler

Med Santanders ulike kredittkort får du tilgang til to rabatt- og fordelsprogrammer. Et av disse er Dealpass, som gir deg gode rabatter på restauranter, velværebehandlinger, kulturelle opplevelser, ferier eller fritidsaktiviteter. Et annet er Kickback, der du kan handle til rabatterte priser gjennom nesten 300 kjente nettbutikker.

Med vårt Flexi Visa-kort velger du selv hvilken varegruppe du ønsker å få fire prosent bonus på. Velger du «drivstoff» som kategori, får du eksempelvis bonus på alt du handler på bensinstasjon – enten det er drivstoff, mat, godteri eller andre ting som frister.

Ergo: Betaler du kredittkortregningen innen forfall, kan du dra nytte av disse økonomiske fordelene – uten at det koster deg én krone.

Valg av kredittkort

Bedre økonomi

Ta et bevisst valg når du velger kredittkort

Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 780. Totalt kr 16 780.