Santander

Ferie og Fritid

Derfor bør du bruke kredittkort på reise

Stresser du med pengebruken når du er på ferie? Det er mulig å gjøre det enkelt. Bruk kredittkort for eksempel. Det er ikke uansvarlig – bare lurt.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Joakim Nyquist
Foto:
iStock

På ferie skal du slappe av og ta til deg nye og spennende impulser. Stress og bekymringer er innmari dårlig reisefølge rett og slett.

Gjør det så enkelt du kan for å få mest ut av reisen. Å bruke kredittkort er faktisk et grep som kan øke reisegleden og minimere stress.

Er du skeptisk til å feriere på kreditt? Mange er det – rett og slett fordi det føles bedre å bruke penger som faktisk står på konto. Men det å bruke kredittkort på reise er slett ikke syndig – bare smart.

Her får du oversikt over fordelene i Santanders kredittkort!

betaling-mat

Her er fem grunner til at kredittkort gjør ferien tryggere og mer oversiktlig:

1. Beskytter deg mot svindlere

Skal du på storbyferie, tilbringe langsomme dager på en solfylt strand eller backpacke på mindre opptråkkede stier? Uansett kan du være uheldig og bli svindlet eller få kortet ditt skimmet.

Skulle dette skje, kan du være glad for at du har brukt kredittkort. Kredittkortet trekker nemlig ikke pengene direkte fra kontoen din. Dermed får ikke kjeltringene tilgang til pengene dine. Du kontakter selvsagt banken og får hjelp til å løse problemet.

2. Glem uttaksgebyrer

Å gå rundt med for mye kontanter er både upraktisk og ubehagelig. Likevel er det ofte nyttig å ha noen kontanter tilgjengelig. Du trenger litt lokal valuta til tips, når du skal prute på marked, for å betale lunsjen på den lille rare, lille kaféen på hjørnet – eller når du skal hjem i en lokal taxi.

Bruker du Gebyrfri Visa Gold fra Santander slipper du å tenke på uttaksgebyrer i nesten en million uttakssteder over hele verden.

Søk om Gebyrfri Visa Gold her
Les også
Valg av kredittkort

Bedre økonomi

Ta et bevisst valg når du velger kredittkort

3. Ekstra lommepenger

Kommer du over klær og sko som er billigere enn i Norge eller gadgets som rett og slett ikke finnes hjemme? Da er det jo surt om feriebudsjettet ikke strekker til, og veldig kjekt å ha et kredittkort tilgjengelig. Når du betaler med kredittkort fra Santander, har du faktisk 50 dager rentefri betalingsutsettelse. Du har med andre ord ganske god tid på å betale den kule jakka. Husk bare å legge inn i kalenderen når fakturaen forfaller.

Kredittkort fra Santander gir deg tilgang til 29 millioner brukersteder over hele verden, og når terminalen er tilknyttet Visa betyr det at den er autorisert av nettopp Visa. Dette gir deg en trygghet. Du får nemlig hjelp til å ordne opp om du skulle bli lurt eller hvis noe er galt med varen.

4. Full oversikt på mobilen

Mobilen er stort sett alltid med på reise. Den har kamera, alle kontakter og et helt underholdningssenter på ett og samme sted. Men den kan også være regnskapsføreren din!
Gebyrfri Visa gir deg muligheten til å sjekke saldo på mobil og på nett når som helst og hvor som helst. Du har full oversikt over forbruket, og kan hele tiden sjekke hvordan impulskjøpene påvirker feriepengene.

5. Hjelp når du trenger det

Hva om du er maksimalt uheldig, mister kortet og ikke har en halv euro i kontanter mens du fortsatt er på reise? Vi vil helst ikke se for oss et slikt scenario, men det er trygt å vite at om noe skulle skje mens du er på reise, så kontakter Santander. Du får automatisk et nødkort helt gratis som du kan bruke resten av oppholdet. Og har du behov for det, får du også hjelp med kontanter. Da vil du fortsatt ha muligheten til å nyte resten av ferien.

Kos deg, men vær smart

Det er fort gjort å bli revet med i ferien, men bruk pengene dine med omhu. Da unngår du en lei smell når ferien er over og du skal betale regningen. Husk å ta vare på kvitteringene dine underveis. Disse kontrollerer du opp mot faktura for kredittkortet når du kommer hjem.

Det er kanskje for sent hvis du allerede har betalt årets ferie, men helt på tampen får du likevel et bonustips:

Betaler du reisen med kredittkort, er reiseforsikringen i boks. Det følger nemlig automatisk med reiseforsikring for deg selv og tre andre, når du betaler minst halvparten av transportkostnadene med Gebyrfri Visa.

Ikke bruk mer penger enn nødvendig
dame-barn-avbestillingsforsikring

Ferie og Fritid

Betaler du transportkostnadene med kredittkort får du ekstra avbestillingsforsikring

Ha en fin ferie!


Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 780. Totalt kr 16 780.